In deze nieuwe winkel in de Lange Hezelstraat proef je de smaken van Syrië

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

In de Lange Hezelstraat opent dit weekend een nieuwe zaak: Aangenaam Aleppo. De naam verklapt het al: in deze winkel proef je de smaken van Syrië.

Met deze zaak wil de gelijknamige stichting Nijmegenaren op een aangename manier kennis laten maken met producten uit Aleppo. We kunnen er straks typisch Syrische producten kopen zoals Syrische koffie, thee, laurier-olijfolie en natuurlijke zeep. Ook verkoopt de stichting er noten en zoete lekkernijen zoals baklava.

Syrische vrienden ondersteunen

Een van de oprichters van deze stichting is Sanneke Brouwers. Ze vertelt: “Dit idee is ontstaan vanuit de wens om onze Syrische vrienden te ondersteunen bij het opbouwen van een eigen zaak in Nijmegen.” Zoals Majd. Hij komt uit Syrië en had in Aleppo een eigen koffiebranderij waar hij eigen koffiemélanges samenstelde. Zijn eigen blend ligt straks ook in de winkel.

Werkervaringsplekken voor statushouders

De stichting hoopt op termijn ook andere statushouders te kunnen helpen door hen een werkervaringsplek aan te bieden, als springplank naar het werkveld. Sanneke: “Daarover zijn we nog in overleg met de gemeente.”

Op zaterdag 14 december kunnen Aangenaam Aleppo we voor het eerst bij de winkel terecht om de Syrische producten te ontdekken.

Winkelen
[]