Ontdek samen met onze Syrische vrijwilligers het verhaal en het cultureel erfgoed van Aleppo – Syrië middels mooie traditionele producten.

Koffie

Aangenaam kennis maken met Aleppo kun je zeker met onze koffie. Majd, onze koffiespecialist, heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het koffievak. Hij heeft jaren lang een koffiewinkel gehad in de soukh bij het kasteel van Aleppo.

In Nederland wil hij zijn vak opnieuw uitoefenen en zo mensen Aangenaam kennis laten maken met de smaak van Aleppo. Je kan bij ons bv. terecht voor de vertrouwde snelfiltermaling, maar ook voor ongemalen koffie. Je kan iedere gewenste hoeveelheid bij ons bestellen.

 

ONTDEK ONZE KOFFIE →

Thee

Onze Syrische bloementhee is niet alleen heel lekker maar ook nog eens erg gezond. Het mengsel van bloemen en kruiden heeft een heilzame werking op de luchtwegen. Zij wordt dan ook traditioneel gebruikt als verzachtend middel bij verkoudheid.

De thee met onder andere rozen, lavendel, oranjebloesem, salie en munt ziet er mooi uit. Daarnaast hebben we een gedroogde citroen toegevoegd, die kun je kraken en bij de thee doen, dit geeft een intense smaak aan de natuurlijke thee.

 

ONTDEK ONZE THEE →

Zeep

Aleppozeep, de naam zegt het al, is een product dat traditioneel in Syrië wordt gemaakt. In de omgeving van Aleppo groeien al zo een zesduizend jaar olijfbomen. Het recept voor Aleppo zeep is zo een vierduizend jaar oud. Aleppo zeep is echt een natuurproduct op basis van olijfolie en laurierbesolie.

Hoe ouder de zeep is hoe bruiner de kleur wordt en hoe beter de kwaliteit. Maar van binnen blijft de zeep olijfgroen. Je kan Aleppozeep gebruiken op de wastafel of onder de douche. Eigenlijk voor alles. Wij gebruiken Aleppozeep ook om de haren te wassen en de tanden te poetsen. Probeer het zelf maar eens. De zeep wordt gestapeld om te drogen. Hoe ouder de zeep, hoe beter de kwaliteit.

 

ONTDEK ONZE ZEEPPRODUCTEN →

Voor in de keuken

Heerlijke producten die je veelzijdig en dagelijks kunt gebruiken in de keuken. Zoals bijvoorbeeld onze olijfolie.

In Aleppo groeien al duizenden jaren olijfbomen. Het is een vruchtbaar gebied van wege de rivier die er stroomt. Er zijn lezingen die de hof van Eden lokaliseert in dit gebied. Syrië ligt immers in de vruchtbare halve maan.

In de Bijbel nemen olijfbomen een belangrijke plaats in. Bijvoorbeeld in de tuin van Getsamene waar Jezus zijn laatste nacht doorbracht. Maar ook in de Koran speelt olijfolie een belangrijke rol. Mohamed benadrukt de gezonde en reinigende werken van het product.

Toen Noach van zijn ark een duif uitstuurde op zoek naar land, kwam deze terug met een takje van de olijfboom; sindsdien het teken van vrede en vriendschap. Daarom kozen we dit symbool als ons logo.

 

ONTDEK ONZE KEUKENPRODUCTEN→